Mormassage

Er du øm og træt i kroppen efter din fødsel og mange timer med baby på armen?

Mormassage er en velfortjent og tiltrængt afslutning på graviditets og fødselsprocessen, hvor kroppen lukkes, og får en nødvendig pause. Som nybagt mor er selvomsorg vigtig for at rumme den livomvæltning det er, at få en lille baby.

Sådan foregår en Mormassage:

En mormassage indledes med en kort samtale om din graviditet, fødsel og eventuelle gener. Jeg laver en kort undersøgelse og sammen tilrettelægger vi behandlingen.

Du kan også blive tjekket for Rectus Diastase

Jeg måler din rectus diastase, og du lærer, hvordan du – med din kropsholdning og bevægelser i hverdagen – kan bruge dig selv nærende og understøttende i forhold til at samle dine adskilte mavemuskler. Du får også viden om, hvilke bevægelser og øvelser, du skal undgå og hvordan du stille og roligt, kan påbegynde styrketræning.

Rectus diastase kan påvirke dig på to måder:

Konsekvenserne af rectus diastase kan være mange, både funktionelt og æstetisk.

Jeg spørger ind til dine gener/udfordringer og din dagligdag. Formålet er at skabe et billede af dig og din situation, så jeg kan hjælpe dig bedst muligt.
Da genoptræning af en rectus diastase kan tage lang tid, anbefaler jeg, at du vælger en opfølgning konsultation, så du kan følge din fremgang og holde motivationen.

Generelt om rectus diastase

Diastase betegner en unaturlig separation af muskelbugene i de lige mavemuskler (musculus rectus abdominis). Deraf betegnelsen “delte mavemuskler”.

En separation på over 2 fingersbredder anses som en rectus diastase, men det handler ikke kun om bredden. Det handler også om spændingen i bindevævet. Hvis bindevævet er løst, blødt og ustabilt, uanset afstand, under aktiv test, så har du også en rectus diastase til trods for en afstand under 2 cm.

En rectus diastase opstår på grund af øget pres indefra (f.eks. en baby) mod det bindevævsstrøg, linea alba, der løber på langs gennem mavemusklerne. Bindevævet strækkes tyndere, bliver svagere, og der opstår en rectus diastase.

Kan træning lukke din rectus diastase?

Ja! Med den rette vejledning og instruktion kan du via specialiseret træning få bindevævet i linea alba til at re-organisere sig.

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, kan du få tilskud til at genoptræne din rectus diastase.

En behandling tager altid udgangspunkt i, hvad netop du har brug for. Du er velkommen til at ringe til klinikken på telefon 42669969, hvis du har spørgsmål til din rectus diastase eller behandlingen generelt.

Massage i mødregruppen.

Jeg kører ofte ud i mødregrupper, hvor I skiftes til at se efter hinandens babyer, mens i hver især får en halv times massage.
Kontakt mig, hvis det kunne være noget for din mødregruppe.