I dag er en ny dag. I dag er en dag, hvor du kan begynde at skabe det liv, du ønsker. I dag er dagen, hvor du kan give slip på alle dine begrænsninger og ændre dit liv til det bedre. Du har allerede redskaberne indeni dig til at gøre det. Redskaberne er dine tanker og dine overbevisninger.

– Forandring og mental selvudvikling kommer indefra –

Mental selvudvikling - broterapi - terapi i Roskilde

En masse af det vi normalt siger til os selv og tænker er negative udsagn og bidrager hverken til udvikling eller til positive oplevelser. Du er nødt til at skabe et nyt sæt positive overbevisninger, et nyt mindset, så du træder nye stier i hjernen. Gør du det, vil det ændre det liv, du lever til det bedre. Hvis du ønsker forandring, er du nødt til at stable nye byggeklodser, så dit personlige fundament bliver endnu stærkere.

Mental selvudvikling - broterapi - terapi i Roskilde
Hjernens neuroplasticitet

Gennem nye skanningsteksnologier indenfor hjerneforskning, er det nu muligt at se, hvad der sker i hjernen, mens du lever dit liv. Hjernen er plastisk, dvs. formbar og foranderlig. Gennem din opvækst, og dit levede liv i øvrigt, forandres hjernen. Dine tanker og følelser forandrer hjernen. Hver gang du får nye inputs forandres hjernen. Blev din hjerne scannet i morges, da du stod op og igen i aften, ville forskerne ikke se det samme. Hjernen er i konstant forandring og dét er ny viden.

Forskerne ved i dag, at hjernen evner ”neurogenesis” dvs. skaber nye hjerneceller. Neurogenesis kan fremmes af bestemte vaner og erfaringer. Din hjerne udvikles hele livet. De hjerneforbindelser, der ofte bruges, styrkes i din hjerne og bliver nemt aktiverede. Det er velkendte stier i hjernen. Så går du og siger til dig selv, du ikke er noget værd, bliver det selvforstærkende og blokerer for, at du kan opnå dit fulde potentiale i livet.

Mental selvudvikling - broterapi - terapi i Roskilde
– Vaneændring –

Vaneændring og mental selvudvikling er mulig, når du kender til hjernens neuroplasticitet. Du kan forandre din måde at reagere og handle på. Du kan lægge dårlige vaner, gamle tanker og destruktive mønstre bag dig og oplære din hjerne til mere hensigtsmæssige reaktioner og handlinger uanset, hvad der sker i dit liv – du kan træde nye stier!

Negative tanker og vaner skabes i barndommen- det kan ændres med mental selvudvikling

Da du kom til verden var du overordentlig tillidsfuld. Du vidste, hvor vidunderlig og fuldkommen du var. Du udtrykte dine følelser frit, så din mor og far ikke var i tvivl om, hvor du var og hvordan du havde det. I løbet af din barndom videregav dine velmenende forældre, så deres egne utrygge følelser og lærte dig at føle dig utilstrækkelig. Du begyndte stille og roligt at fornægte dit eget værd og negative tanker begyndte at spire og har formentlig haft en indflydelse på dig frem til i dag.

Selvomsorg og selvkærlighed og mental selvudvikling

Du kan ændre disse negative tanker ved at give dig selv selvkærlighed, selvomsorg og vælge det til, der er godt for dig og lægge dårlige vaner, tanker og handlemønstre bag dig.

Øvelse til at styrke dit selvværd

Gennem følgende lille øvelser, kan du aktivt begynde at vælge en ny strategi til et bedre selvværd og bane en ny vej i hjernen.

Spejl-øvelsen – et værktøj til mental selvudvikling

Mental selvudvikling - broterapi - terapi i Roskilde

Har du tænkt på, hvilke tanker, der oftest falder dig ind, når du ser dit eget spejlbillede?

Spejle reflekterer vores sande følelser. De fleste negative budskaber, vi modtog som børn, kom fra voksne. Når vi ser på os selv i et spejl, kommer vi ofte til at sige noget negativt eller kommer med en eller anden form for selvbebrejdelse.

Næste gang du går forbi et spejl, så se dig selv i øjnene og afgiv en positiv erklæring så som: ”sikke smuk du er”, ”den opgave klarede du vel nok godt” osv. Det vigtigste er, du siger noget positivt om dig selv og dermed fjerner enhver negativ tanke. Gør det til en vane, hver gang du går forbi et spejl.

Udsættes du for en ubehagelig oplevelse i løbet af dagen, så gå hen til et spejl og sig: ”jeg elsker dig alligevel, præcis som du er”. Den kærlighed du har til dig selv er konstant og måske den vigtigste kvalitet, du råder over.

Sidder du nu og tænker, det er da for langt ude, så er det helt ok, du har det sådan. Prøv da i stedet at mærke efter, hvad modstanden er og vær nysgerrig på, hvor den stemme kommer fra.

Du har nøglen til forandring og mental selvudvikling inde i dig!

Du kan bruge psykoterapi til mental selvudvikling.

Læs mere lige her