Parterapi

Vores nære relationer er livsvigtige for, at vi trives og udvikler os som individer, par og familie.
Parterapi er løsningen for mange par.

Psykoterapi

Psykoterapi går i dybden i din personlige historie.
Gennem psykoterapien, kan du få et grundigt kendskab til dig selv, til dine handlinger og opdage nye sider af dig selv.

Familieterapi

Familieterapi er for jer, der vægter at have en god relation til mellem hinanden og til jeres barn/børn.
I har måske lyst til at vedligeholde, rette op på, styrke eller blive klogere på relationen mellem jer i din familie.

Parterapi kan være en hjælp når:

I ønsker at udvikle jeres parforhold

I oplever, at I har svært ved at kommunikere

De samme konflikter gentager sig I jeres parforhold

I er gledet fra hinanden og nærheden og intimiteten mangler

I føler ensomhed i parforholdet

I har brug for hjælp til at bearbejde hændelser i jeres samliv

I overvejer skilsmisse

I er udfordrede af sygdom, alkoholmisbrug eller PTSD

I er blevet forældre og oplever, at det skaber problemer i jeres relation som par

Der har været utroskab i jeres parforhold

I ønsker et partjek

Få en snak med os

Parterapi i Roskilde - Bro Terapi

Parterapi – Når kærligheden går skævt eller har brug for et tjek

De fleste af os oplever, at vores parforhold fra tid til anden er udfordret. Måske oplever du, at I taler forbi hinanden og at I alt for ofte ender i de samme fastlåste konflikter. Når I har gjort det tilstrækkeligt længe, kan det føles, som at stå alene og ensomheden kan begynde at fylde. Du stopper måske med at tale om det, der fylder hos dig, da du oplever, ikke at blive mødt og at I næsten ingenting kan sige til hinanden uden én af jer bliver såret.

Størstedelen af frustrationerne i parforholdet handler ikke om jer som par eller jeres samliv, men om det, I begge har med jer i bagagen fra tidlig barndom og opvækst. Bagagen medfører, at I ser verden gennem de briller, I har udviklet fra allerførste færd. Vores konflikter er sjældent tegn på, at vi ikke elsker hinanden, men snarere, at vores mønstre og historier kommer i spil. Når vi begynder at kunne se dem hos os selv og hinanden, kan vi skrue op for varmen og kontakten igen.

Gennem parterapi kan I begge lære at lytte til hinanden og få en forståelse af den verden du og din partner kommer fra – se verden gennem hinandens øjne. Ved at vælge parterapi tager I en bevidst beslutning om at se ned i denne bagage og dermed konflikterne, forskellighederne, frustrationerne, afvisningerne og de følelsesmæssige skrammer. I kan med andre ord være med til at hele hinanden. Det bliver dermed muligt at skabe en ny og spændende udvikling i parforholdet.

At vælge at gå i parterapi er ikke en falliterklæring eller en sidste udvej. Parterapi er en måde at pleje og prioritere hinanden og familiens primære relation på. Personlig udvikling og vækst er nøgleordene.

Min Baggrund

Jeg er uddannet Psykoterapeut, Sexolog og har en Master i Par- og Familieterapi. Jeg benytter primært og har god erfaring med den oplevelsesorienterede terapeutiske tilgang, men jeg trækker også på andre tilgange, som f.eks imago-terapien, gestalt- og kropsterapien, når det giver mening.

Jeg hjælper både par i krise, som føler sig udfordrede og par som ønsker at udvikle deres parforhold.
I parterapi vil jeg hjælpe jer med at skabe et trygt rum, hvor I kan få talt om det, som er svært for jer. I får hjælp til at udtrykke jer hver især og høre hinandens budskaber og længsler. På den måde kan I komme tilbage til eller udvikle nye konstruktive veje for jeres parforhold.

I er velkomne til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.​

 

Vi har efter et samtaleforløb med Tania fået nye måder at tale sammen på. Hos Tania har vi begge følt os mødt og anerkendt, som de mennesker vi er. Vi er blevet opmærksomme på, hvad der kommer i spil i vores skænderier. Nu møder vi hinanden, med gensidig forståelse og stor omsorg for hinanden.”

-Michael og Tine

Parterapi med fokus på psykisk og fysisk sundhed

Seksualitet i parforhold:

Seksualiteten er vigtig for parforholdet. Seksualitet er ikke kun selve samlejet, men er også kærtegn, omfavnelse og intimitet. Derfor er seksualiteten en vigtig symbolsk værdi for parforholdet, som både bekræfter relationen og parrets følelser for hinanden. Når parforholdet er udfordret, bliver sexlivet ofte også påvirket. Drømmer du om at kunne bevare gnisten og at få sexlivet til at fungere eller har du mistet lysten?

Læs også om sexologi her på siden 

Sorg i parforhold

Tab, afsavn og sorg påvirker ligeledes parforholdet. Sorg er forskellig fra person til person og påvirker derfor parterne i parforholdet forskelligt. Hos par der har mistet et barn kan sorgen skille parterne. Kvinder er ofte bedre til at vise og tale om deres sorg, mens mange mænd lukker af og begraver sig i praktiske gøremål eller arbejde. Det medvirker desværre ofte, at kvinden føler sig forladt og alene om sin sorg. I parterapi får i støtte til at få talt om sorgen og hjælp til møde hinanden i den, så den får plads, den har brug for i jeres forhold. Sorgen vil altid være der, så målet er ikke at fjerne den.

Alkoholproblemer i parforhold

Er dit eller din partners alkoholforbrug problematisk? Mange har relationelle alkoholproblemer. Det skyldes som oftest deres opvækst, hvor manglen på omsorg ubevidst bliver til et livstema, som også viser sig i forholdet. Alkoholen bruges for at dulme følelserne.

 

Voksne børn af alkoholikere i parforhold

Hvis du er voksen-barn af alkoholiker, er du vokset op i en familie, hvor en eller begge forældre drak for meget alkohol eller drak alkohol på en uhensigtsmæssig måde for dig og din familie. Du har typisk følt dig svigtet og stået meget tidligt med et voksent ansvar for dig selv, dine forældre og søskende. Denne følelse af svigt eller forladthed bliver typisk et tema, du ubevidst tager med dig i dit nuværende parforhold. Jeg har videreuddannet mig i arbejdet med voksne børn af alkoholikere og arbejder med livshistorier og mentalisering.

 

Psykiske problemer i parforhold

Parforholdet og sexlivet påvirkes af psykiske problemer, såsom stress eller depression. Derfor er relationel terapi i form af individuel psykoterapi, parterapi og familieterapi vigtigt ved psykologiske problemer.
Kroniske smerter i parforholdet.

 

Kroniske smerter i parforholdet

Når én af parterne i et forhold har kroniske smerter, påvirker det energien, lysten og livsglæden. Dermed bliver parforholdet udfordret. Jeg arbejder med en gensidig forståelse og respekt for både den smerteramte samt partneren i forholdet. I dette tilfælde, inddrager jeg copingstrategier og kropsarbejde i terapien.

Læs blandt andet: https://altompsykologi.dk/2020/09/hvornaar-er-det-tid-til-at-gaa-i-parterapi/