Osteopati

Holistisk behandling hvor kroppen heler sig selv gennem osteopati

Osteopati bygger på at kroppen er en sammenhængende enhed: Genoprettes de mekaniske forhold, skabes der bevægelse og deraf flow i kroppen som bevirker en bedre og mere hensigtsmæssig opheling. Kroppen kan regulere sig selv, så hvis kroppens systemer er i optimal bevægelse, vil opheling også ske derefter.

Osteopaten vurderer udfra anamnesen, den kropslige undersøgelse, specielle test, og eventuelle skanningsbilleder, hvordan dine smerter og dit problem bedst skal gribes an.

Den osteopatiske tilgang er idéel til både
Hofte-bækkensmerter
rygsmerter og Iskias-problemer
Skuldersmerter og smerter efter operation
indeklemningsproblemer i skulderen
frossen skulder/kold skulder
Hovedpine/migræne
stress/burnout
Halebenssmerter
slidgigt i led.
Muskelsmerter.
ribbensproblemer
tilbagevendende sportsskader
Løberknæ
springerknæ
Slidgigt i knæ og ved knæ-skallen
Skinnebens-smerter/skinnebens-betændelse
Ankel-forstuvninger
hælspore
Kæbe-smerter

Uanset om dine smerter er opstået akut, eller de har været længerevarende, kan vi hjælpe dig hvor du er.

Når man får smerter påvirker det mange af kroppens systemer. Typisk når bevægeapparatet er involveret, skabes der en forstyrrelse i kroppens øvrige systemer. Energi skal mobiliseres for at genopbygge det skadede væv. Blod skal strømme til området for at skabe rette ernæringstilstand. Kroppen kompenserer for at skåne det smertende område og det kan skabe nye problematikker efter længere tid.

Diagnosticering/udredning

1. gang du kommer hos osteopaten, bliver brugt på en grundig gennemgang af dine smerter, eller gener. Der bliver lavet en systematisk undersøgelse af de forskellige systemer i kroppen: f.eks. Kredsløbet, fordøjelsessystemet og muskler og led. Osteopaten spørger ind til din sygehistorie, så som sygdomme, tidligere operationer, uheld eller traumer, da de kan være medvirkende årsager til dine smerter, men også påvirke din krops evne til at opheling. 1. gang bliver selvfølgelig også brugt på behandling når vi har fundet årsagen til dine smerter.

Osteopaten er selvfølgelig også interesseret i hvilken type smerter du oplever og hvor i kroppen de sidder, for at finde frem til den underliggende årsag til smerterne.

 

Sådan foregår behandlingen

Ved opstart af et forløb gennemgår vi altid de mest presserende områder som skal bearbejdes, i anamnesen. Igennem en guidet samtale beskrives de mest relevante symptomer, og jeg spørger ind til din tidligere sygdomshistorie.
Efter anamnesen og gennemgangen af hvad du oplever, går vi videre til den objektive undersøgelse.
Generelt foregår den objektive undersøgelse sådan at man starter “bredt”, og snævrer sig efterfølgende ind

Vi behandler led, muskler, bindevæv, kar, nerver og indre organer. Som manuelle terapeuter bruger vi vores hænder som redskab. De osteopatiske teknikker vi anvender består af manipulationer, mobilisering af kroppens led, muskler og fascier (bindevæv), strækteknikker, kraniosakrale teknikker og muskelenergi teknikker (MET). Vores fokus er at afhjælpe dine smerter og normalisere kroppens spændingstilstand.

Har du gået med smerter et sted i kroppen over længere tid, hvor hverken massage, fysioterapeutens øvelser eller kiropraktorens knæk har fjernet dine smerter, så kom forbi og oplev, hvordan osteopati, kan hjælpe dig.

Det er ofte nødvendigt med tre til fire behandlinger, før vi er kommet til bund i dine smerter eller problem, men ofte vil du kunne mærke en positiv forskel allerede den første gang.

 

Efter behandlingen

Det er normalt at man mærker ømhed eller træthed efter behandling hos en osteopat. Nogle kan sågar opleve symptomer eller en lettere tiltagende smerte 24-48 timer efter behandlingen. alt dette er normalt

Osteopater verden over arbejder ud fra nogle overordnede grundprincipper.

1. Kroppen har evnen til at hele sig selv under de rette omstændigheder
2. Kroppen er en sammenhængende enhed, hvor alle systemer har indflydelse på hinanden
3. Den menneskelige krop arbejder aktivt og hele døgnet rundt på at bevare en ligevægt i alle kroppens systemer
4. Kroppen har en integreret evne til at bekæmpe udefrakommende patogener