Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi er en behandlingsform for centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum).
Kraniosakral terapi afspænder blokeringer og balancerer funktionen i centralnervesystemet, det autonome nervesystem (stress/afspænding), hormonbalancen, bid-funktionen og muskel-skeletsystemet.

Centralnervesystemet styrer og koordinerer alle processer i organismen. Selv små blokeringer eller forstyrrelser kan udløse både fysiske og psykiske gener og sygdomssymptomer.

Kranioskral terapi – Sådan foregår en behandling

Kraniosakral terapi er en blød, nænsom og ”inviterende” form for behandling med dybtgående virkning på krop og sind. Du ligger på ryggen. Jeg anvender et let tryk på specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Du oplever ofte en dyb form for afspænding, en nærmest meditativ søvn, hvor du flyder, er bevidst om omgivelserne og slapper af. Efter forløst spænding eller korrektion følger bedre funktion, når kroppen er parat.

Behandling med KST er af en times varighed og prisen er 600 kr.

Hvordan virker KranioSakral Terapi?

Kraniosakral systemet er knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler og væsken (cerebrospinalvæsken) som cirkulerer omkring hjernen. Denne væske virker som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen. Væsken er også ansvarlig for at hjernecellerne kan få næring og udskille affald. Kraniosakral systemet støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holder dem på plads.

Den positive virkning af en kraniosakral terapi behandling er at frigøre eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænde de stærke membraner, som holder hjernen på plads og forbedre både hjernevæskens og blodets cirkulation.

Kraniosakral terapi er en del af osteopatien, som tager udgangspunkt i den kraniosakrale puls. Den kraniosakrale puls (også kaldet for kroppens 3. puls) er den rytme, hvormed cerebrospinalvæsken pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv. Kranio-sakral pulsen skal være rytmisk og symmetrisk for, at hjernen og nervesystemet fungerer optimalt.

Hvad kan der opstå af ubalancer?

Ved f.eks. uheld eller ved fødslen kan kranieknoglerne forskubbes således, at der kommer et asymmetrisk tryk i de to hjernehalvdele og dette kan forårsage manglende funktion i hjernen.
Problemer i kranio-akral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke eller et slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også opstå gradvist fra en dårlig kropsholdning.

Cirka 25-35% af alle mennesker har fysiske, følelsesmæssige eller indlæringsproblemer, som kan afhjælpes ved at genoprette en normal funktion i kranio-sakral systemet.

Læs også om Kraniosakral terapi til børn

Kraniosakral terapi - Bro Terapi

KST OG STRESS

Stress er den hyppigste årsag til, at kroppen ikke fungerer optimalt.

Undersøgelser viser, at 25% af børn og 33% af voksne lider under kronisk stress. Stress påvirker vores centrale hjernecentre og styrer vores krop og psyke.

Stress er den kamp/flugt reaktion, som sætter krop og sind i en alarmtilstand for at imødegå en eventuel farlig situation. Ofte overset, hos en overraskende procentdel af mennesker, kommer stress på grund af spændinger i vores Kranio-Sakral system.

Stress kommer, hvis vagusnerven, den 10’ende kranienerve, kommer i klemme i leddet mellem hovedet og nakken. Denne form for stress kan normalt afhjælpes med KST.

Er man syg kan stress forhindre/forsinke helbredelse ved f.eks. piskesmældslæsioner, migræne m. m..

KST OG BIDFUNKTIONEN

Kæben danner led med temporalknoglen (øreknoglen). Hos de fleste mennesker er der forskel i højden på højre og venstre temporalknogle. Ved at afbalancere højden af disse knogler på højre og på venstre side, har kæben bedre mulighed for at komme på plads.

Bivirkninger af tandlægearbejde eller et slag mod kæben kan give spændinger i både kæbeleddet og hele Kranio-Sakral systemet.
En del kan få hovedpine eller stresssymptomer efter et tandlægebesøg. Det er en god ide at få knoglerne i kraniet sat på plads og kæbeleddet balanceret både før og efter meget tandlægearbejde.